0
جمع فرعی:ریال
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
سئو تصویر

سئو تصاویر

فهرست مطالب

سئو تصاویر چیست ؟

سئو تصاویر یا Image SEO که بهش سئو عکس هم میگیم مجموعه کارهایی هستن که باید برای تصاویری که میخواهیم در سایتمون بگذاریم باید انجام بدیم با این کارها گوگل و بقیه موتورهای جستجو بهتر عکس ما رو میفهمن و در نتایج جستجو بهتر ، درست تر و بالاتر از بقیه سایتها عکس ما رو نشون میدن. شاید تعداد کارهایی که در سئو عکس باید انجام بدیم مثل :بهینه سازی اسم فایل عکس، فرمت عکس، اندازه و ابعاد عکس و متن جایگزین و… زیاد به نظر بیاد ولی کار سختی نیست !

از اونجایی که تصاویر بخش غیر قابل حذف مطالب و صفحات اینترنتی است سئو تصویر اهمیت زیادی پیدا می کنه . سئو تصاویر هم به سئو کلی سایت ما کمک می کنه و هم باعث میشه تصاویر ما در بخش تصاویر در نتایج جستجوی گوگل ظاهر بشه و این خودش باعث میشه تعدادی بازدید کننده از این راه بدست بیاریم.

نکات کلی سئو تصویر

بطور کلی این موارد باید رعایت بشه

  • محتوای عکس
  • کیفیت عکس
  • فرمت مناسب را انتخاب کنید
  • تصاویر خود را فشرده و حجم آنرا کم کنید
  • تصاویر منحصربفرد استفاده کنید
  • مراقب کپی رایت باشید
  • بهینه سازی نام فایل
  • تگ Alt را بهینه کنید
  • آدرس محل فایل را درست کنید
  • عنوان و توضیحات تصویر را بهینه کنید
  • ابعاد تصاویر را درست انتخاب کنید
  • تصاویر متناسب با موبایل ایجاد کنید
  • داده های ساختاریافته را اضافه کنید
  • نقشه سایت تصاویر داشته باشید
  • اطلاعات EXIF

محتوای عکس

قطعا مهم ترین بخش ماجرا محتوای تصویر هست یعنی چیزی که در تصویر دیده میشه مثلا اگر میخواهید یک تصویر رو برای برج میلاد سئو کنید باید تصویر برج میلاد باشه و مشخصا معنای نداره که تصویر برج ایفل رو برای برج میلاد سئو کنید! اگر تصویر مورد نظر شما یک عکس واقعی هست که با دوربین گرفته یا یک تصویر گرافیکی هست که در فتوشاپ ساخته شده به هر حال باید مرتبط با موضوع باشه و گویای ماجرا. در حال حاضر گوگل تا حد زیادی میتونه محتوای تصاویر رو تشخیص بده و قطعا این تشخیص در آینده بیشتر هم میشه. بنابراین تصویر درست و مرتبط انتخاب کنید.

سئو تصویر : محتوای عکس
محتوای عکس موزه موز!

کیفیت تصویر

مورد بعدی کیفیت تصویر هست تصویر باید واضح و شفاف و مشخص باشه . دقت کنید که سئو بیشتر از هر چیز در خدمت کاربر و بازدید کننده سایت هست بنابراین لازمه تصویری که در سایت قرار میدیم برای کاربر مفید و خوب باشه بعیده که کاربری از یک تصویر بی کیفیت خوشش بیاد .

سئو تصویر : کیفیت تصویر
کیفیت این تصویر کم است مقایسه کنید با تصویر بالاتر

شک نکنید که گوگل به راحتی میتونه کیفیت پایین یا بالای عکس رو تشخیص بده. حتی اگر گوگل هم نتونه کیفیت تصویر رو تشخیص بده رفتار کاربر این رو بخوبی بهش نشون میده وقتی کاربر به یک تصویر توجه میکنه و روش کلیک میکنه گوگل این رو میفهمه و نتیجه میگیره اون تصویر کیفیت لازم رو داره و اگر کاربرها یک تصویر رو ندیده بگیرن و توجه بهش نکنن گوگل این رو هم تشخیص میده و نتیجه میگیره تصویر خوبی نیست !

فرمت مناسب را انتخاب کنید

فرمت های مختلفی می شود برای عکس انتخاب کرد jpg-gif-png و … فرمت مناسب با کار خود انتخاب کنید مثلا برای تصاویر متحرک gif و برای تصاویر با بک گراند شفاف یا بدون بک گراند png – webp مناسب هستند.

البته فرمت تصویر میتونه jpg – gif – png باشه که قبلا در مورد نوشتم : عکس مناسب برای سایت

تصاویر خود را فشرده و حجم آنرا کم کنید

هر چقدر حجم عکس کمتر باشه زودتر در سیستم کاربر نشون داده میشه و بخصوص وقتی اینترنت کاربر کند باشه (مثل اینترنت حلزونی ایران 😊) اگر حجم عکس زیاد باشه موقع لود شده طول میکشه و ممکنه کاربر از دیدنش منصرف بشه !

یکی از بهترین روش ها برای کاهش حجم تصاویر استفاده از فرمت webp هست اغلب تصاویر در این فرمت کاهش حجمی خوبی پیدا می کنند .

البته که میدونیم حجم عکس با کیفیتش و اندازه اش ارتباط داره هر چقدر کیفیت عکس بیشتر باشه و اندازه اش بزرگتر باشه حجمش بیشتر میشه حالا لازمه سعی کنیم بهترین کیفیت با کمترین حجم رو بدست بیاریم نرم افزار ها و وب سایت های زیادی هستن که کمک میکنن حجم تصویر رو طوری کم کنیم که کیفیتش خیلی کم نشه ! یکی از این وب سایت ها squoosh هست که هر وقت خواستید میتونید ازش استفاده کنید.

در مورد اندازه و ابعاد عکس هم باید دقت کنیم عکس های با ابعاد بزرگ در سایت نگذاریم با توجه به ابعاد سایت و ابعاد مانیتور کاربرهامون و با توجه به سوژه میتونیم ابعاد عکسمون رو مشخص کنیم. امروزه اغلب کاربرها از رزولوشن 1920×1080 استفاده میکنن و بنابراین لازم نیست عکس در ابعاد بزرگتر در سایت قرار بدیم.

قطعا موضوع عکس مهمه ممکنه موردی باشه لازم باشه عکس بزرگ بگذاریم مثلا سایت هایی که تصاویر بزرگ از جاهای دیدنی میگذارند و تصاویر خیلی بزرگ دارند. اما بصورت کلی تصاویری در ابعاد 1080*1080 با رزولوشن 72 DPI تصویر بزرگ به حساب میان و تصاویر متوسط حدود 600در600 هستند.

تصاویر منحصربفرد استفاده کنید

سعی کنید از تصاویر اختصاصی استفاده کنید و از تصاویر موجود در اینترنت کمتر استفاده کنید یا اینکه تصاویر اینترنتی را در هم ادغام کنید تا تصویر جدیدی ایجاد کنید.

دقت کنید کپی کردن از نکات منفی در سئو هست این موضوع در مورد کپی متن و تصویر و هر محتوای دیگه ای صادقه اگه میخواهید سئوی خیلی خوبی داشته باشید بهتره تصاویر رو خودتون تهیه کنید حالا از طریق عکاسی یا ساخت تصویر در نرم افزار های گرافیکی. دانلود تصاویر از سایت های دیگه هرچند کار راحتی هست اما از نظر سئو تصویر قابل قبول نیست !

مراقب کپی رایت باشید

برخی تصاویر موجود در اینترنت دارای کپی رایت هستند سمت این تصاویر نروید و از آنها استفاده نکنید. استفاده از تصاویر دارای کپی رایت به سئو شما آسیب میزنه .

توجه داشته باشید شاید در حال حاضر در ایران کپی رایت جدی گرفته نشه اما اگه برای بیرون از ایران کار میکنید بیشتر هم باید مواظب باشید و اگه از تصاویر دارای کپی رایت استفاده کنید ممکنه جریمه های حقوقی هم شامل حالتون بشه!

بهینه سازی نام فایل

نام فایل تصویر خود را متناسب با تصویر انتخاب کنید جوری که افراد با دیدن اسم بتوانند محتوای فایل را حدس بزنند.

یکی از مواردی که باید برای سئو تصویر رعایت کنیم اسم عکس هست اسم عکس رو معمولا در زمان ذخیره کردن تصویر در فتوشاپ می نویسیم یا دوربین ها و موبایل ها معمولا اسمی که برای عکس ها انتخاب میکنن ترکیبی از تاریخ و ساعتی هست که عکس گرفته شده . باید اسمی برای تصویرمون انتخاب کنیم که مرتبط با محتوای تصویر باشه.

بگذارید یک مثال بزنم فرض کنید تصویری از برج میلاد رو میخواهیم در سایتمون قرار بدیم اسم این تصویر میتونه اینها باشه milad.jpg یا borj-milad.jpg یا milad-tower.jpg به نظر من اسم سوم از دو تای دیگه بهتره ! بطور مشخص باشد مواظب باشیم اسم فایلمون چیزی شبیه این نباشه mg-0274.jpg دقت کنید اسم یجوری باشه با دیدنش بتونیم متوجه بشیم محتوای تصویر چیه !

دیدم سایتی که تصویر با اسمی شبیه WhatsApp-Image-2021-06-22-at-2.11.03-PM.jpg داشته !!!!😔

تگ Alt را بهینه کنید

برای هر تصویر یک تگ alt بگونه ای بنویسید که کاربر با خواندن آن بتواند بفهمد تصویر شما چیست.

یکی از موارد مهم در سئو تصویر تگ ALT یا “متن جایگزین” هست. ماجرای این تگ برمیگرده به قدیما که مانیتور و مرورگرهای متنی داشتیم یعنی صفحه نمایش و مرورگرهایی که فقط متن نشون میدادن در این حالت در جاهایی از صفحه سایت که عکس وجود داشت “متن جایگزین” نمایش داده می شد.

بعد تر این موضوع به کسانی که اینترنتشون کند بود کمک می کرد کسایی که اینترنت کندی داشتن برای اینکه راحت تر سایت ها رو ببینن لود تصاویر رو در تنظیمات مرورگر متوقف میکردن به این ترتیب وقتی یک سایتی رو میدیدن عکس ها نشون داده نمیشد و به جای عکس ها “متن جایگزین” (ALT تگ) نمیش داده میشد. به این ترتیب کار میفهمید اونجا چه کسی بوده که نشون داده نشده و اگر دلش میخواست اون عکس رو انتخاب میکرد که لود بشه !!

این موضوع با این شرایط امروز تقریبا منتفی هست اما این تگ هنوز باقی مونده و بودنش به موتور های جستجو کمک میکنه بهتر بفهمن محتوای عکس چیه !

بگذارید برای این مورد هم یک مثال بزنم ! تصویر زیر درمورد واکسیناسیون کادر درمان از سایت مهر را ببینید

واکسیناسیون کادر درمان علیه بیماری کرونا در ایران

برای این تصویر چه “متن جایگزین”ی میشه انتخاب کرد. “واکسیناسیون” – “واکسیناسیون کرونا” – “تزریق واکسن کرونا” – “واکسیناسیون کادر درمان علیه بیماری کرونا در ایران” کدام یکی از این عبارت ها گویا تر هست همون رو باید انتخاب کنیم !عبارت آخر کاملا همه چیز رو درباره تصویر میگه بنابراین این رو به عنوان تگ alt در نظر میگیریم !

آدرس محل فایل را درست کنید

آدرس محل قرار گیری فایل در هاست را بهینه سازی کنید بهتر است برای تصاویر دسته بندی مناسبی در نظر بگیرید و تصاویر مشابه را در یک دسته قرار بدهید.

عنوان و توضیحات تصویر را بهینه کنید

علاوه بر تگ alt هر تصویر تگ عنوان و توضیحات هم دارد که باید با عبارات مناسبی آنها را بهینه کنید.

عنوان میتونه کوتاه تر و توضیحات میتونه بلندتر باشه ، تگ alt در سایت زمانی نشون داده میشه که تصویر به هر دلیلی نشون داده نشه اما عنوان و توضیحات در زمانی که عکس دیده میشه هم نمایش داده میشه.

ابعاد تصویر یا سایز عکس چیست؟

اندازه تصویر را متناسب با محلی که قرار میگیرد درست کنید. اگر تصویر کوچک در جای بزرگ قرار بگیرد کیفیت آن کم میشود و اگر تصویر بزرگ در جای کوچک قرار بگیرد حجم اضافه بیمورد خواهد داشت.

اگه جایی که عکس در اونجا قرار میگیره 500 در 500 پیکسل هست سایز عکس شما هم بهتره 500 در 500 باشه .

تصاویر متناسب با موبایل ایجاد کنید

تصاویری ایجاد کنید که در موبایل خیلی ریز نباشد یا خیلی بزرگ نباشد که از صفحه موبایل بیرون بزند.

اگه سایتتون درست طراحی شده باشه میتونید تنظیم کنید که عکس در کامپیوتر با چه ابعادی نشون داده بشه و در موبایل یا تبلت در چه ابعادی باشه.

داده های ساختاریافته را اضافه کنید

استفاده از داده های ساختار یافته Structured Data به موتور های جستجو کمک میکند بهتر تصویر شما را درک کنند. مثلا تصویر ساخص محصول با تصویر پروفایل یا … فرق میکند!

داده های ساختاریافته Structured Data محتواهای مختلف شما رو نشانه گذاری می کنن تا گوگل و موتورهای جستجو را برای ارائه نتایج بصری بهتر راهنمایی کنند. در اصل، اگه داده های ساختاریافته رو اضافه کنید، گوگل می تونه تصاویر شما رو به عنوان یک نتیجه غنی rich result ارائه بده.

مثلا، وقتی یک تصویر رو به عنوان تصویر شاخص محصول، در صفحه محصول استفاده می کنید و تصویر رو به عنوان یک “عکس محصول” برچسب گذاری می کنید، Google می تونه این تصویر را با برچسب قیمت جفت کنه و در نتایج جستجو کنار هم نشون بده.

نقشه سایت تصاویر داشته باشید

بودن تصاویر شما در نقشه سایت، شانس موتورهای جستجو را برای خزیدن و ایندکس کردن تصاویر شما افزایش می دهد.

دو روش برای انجام اینکار هست یکی اینکه تصاویر رو در نقشه سایت اصلی قرار بدیم و یکی هم اینکه یک نقشه سایت مجزا مخصوص تصاویر داشته باشیم.

اگه از وردپرس استفاده می کنید، Yoast و RankMath راه حل نقشه سایت را در افزونه خود ارائه می دن.

سئو تصویر : اطلاعات EXIF

وقتی عکس با دوربین یا موبایل گرفته میشه بجز اطلاعات بصری که در تصویر میبینم اطلاعات بیشتری مثل زمان ، تاریخ و محل عکاسی هم ذخیره میشه احتمالا وضعیت آب و هوا – اسم دوربین و تنظیمات دوربین در زمان عکاسی هم ثبت میشه البته در دستگاه های مختلف این موارد فرق میکنه به این اطلاعات exif میگیم، می تونید در موردش سرچ بکنید در گوگل.

نرم افزار هایی برای ویرایش این موارد وجود داره که میتونید با استفاده از این نرم افزار ها این اطلاعات رو تغییر بدید مثلا آدرس سایتتون رو در عکس ثبت کنید تا هم گوگل متوجه بشه این عکس برای شماست و هم اگر کسی این عکس رو کپی کرد تا در سایتش بگذاره معلوم بشه (البته اون کس هم ممکنه این اطلاعات رو ویرایش کنه )

افزونه سئو تصاویر

اگه دنبال افزونه خوب برای سئو عکس در وردپرس میگردید افزونه  SEO Friendly Images میتونه کمکتون کنه هرچند خود وردپرس امکانات خوبی برای سئو تصاویر داره و افزونه های سئو مثل وورنک یا یواست هم امکانات تکمیلی رو ارائه میدن.

سوالات متداول سئو تصاویر

سئو تصاویر چیست ؟

سئو تصویر یعنی جوری تصاویر سایتمون رو بهینه سازی کنیم که در جستجوی در گوگل در بخش تصاویر (images) تصاویر ما بالاتر از بقیه قرار بگیره

آیا تصاویر در سایت مپ سایت هم ثبت میشن؟

بله حتما باید تصاویر رو در سایت مپ سایتتون درج کنید.

چند تصویر مجاز هستیم در سایت بگذاریم؟

بستگی به موضوع بحث تون داره به هر تعداد که لازمه عکس بگذارید نگران زیاد شدن تعداد تصاویر نباشید ولی اگر لزومی نداره بیمورد عکس اضافه نکنید و حجم صفحه را بالا نبرید.

فرمت تصویر برای وب سایت چی باید باشه ؟

فرمت تصویر میتونه jpg-gif-png باشه.

چگونه عکس را سئو کنیم؟

توصیه میکنم موارد 15 گانه بالا را کامل مطالعه کنید پاسخ سوالتون رو میگیرد اما خلاصه اش میشه : بهینه سازی اسم فایل عکس، فرمت عکس، اندازه و ابعاد عکس و متن جایگزین

سئو عکس در وردپرس چگونه است؟

در وردپرس یا غیر وردپرس فرقی نمی کند شما باشد موارد رو رعایت کنید نرم افزار های مدیریت محتوا مثل وردپرس امکانات در اختیارتون میگذارن که این کارها رو راحت تر انجام بدید.

این ها موارد مهمی هست که در سئو تصویر باید رعایت کنیم اگر سوال یا ابهامی داشتید در قسمت نظرات بپرسید . اگر نکته ای به نظر شما میرسه که من ننوشتم حتما بنویسید تا هم من یادبگیرم هم دیگرانی که میان این صفحه رو میخونن.


به این مطلب چند ستاره میدهید؟

0 / 5

رتبه صفحه شما:

3 پاسخ

  1. سلام هیلی مطلب خوبی بود
    یه سوال داشتم آیا استفاده از تصاویر با فرمت webp بهتر است ؟ جدیدا دیدم بعضی های میگن بهتره؟

    1. سلام به طوری کلی بله بهتره . اما این بهتر بودن مربوط به کمتر بودن حجم تصاویر در این فرمت هست حتما حجم تصاویر رو در فرمت های دیگه هم چک کنید هر کدوم کمتر بود استفاده کنید. مثلا بطور معمول حجم تصاویر jpg از png کمتره اما در برخی تصاویر اینطوری نیست و فرمت png حجمش کمتر میشه دراین حالت png بهتر از jpg هست در مورد webp هم همین ماجرا هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *